Voorstellen retraite team

 

Hannie Musk oprichtster Strength en Balance

Mijn naam is Hannie Musk (1973), en sinds 1991 werk ik in de zorg. Na mijn start als ziekenverzorgster in een verpleeghuis, ben ik in 2016 afgestudeerd aan de HBO-V en gespecialiseerd als sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV).

Vanuit persoonlijke en professionele ervaring begrijp ik de frustratie van lange wachtlijsten in de GGZ en de lage frequentie van behandeling. Na mijn eigen zoektocht naar hulp, waarbij ik intensieve begeleiding miste, ben ik gepassioneerd geraakt om bij te dragen aan intensieve, laagdrempelige en gelijkwaardige zorg.

Bij Marnes Health Clinic in Spanje begeleidde ik mensen met burn-out, depressie, laag zelfbeeld, emotionele en lichamelijke uitputting. Na het sluiten van Marnes Health Clinic heb ik Strength en Balance opgericht, waar ik werk als sociaal psychiatrisch therapeut.

Wat kan je verwachten van Hannie tijdens de 10 dagen in Spanje

Het doel is om de jou te begeleiden en te ondersteunen bij het hervinden van een nieuw evenwicht tussen draagkracht en draaglast zodat jij de regie over je eigen leven weer terug krijgen.

  • Uitgebreide intake

  • Motiverende gespreksvoering

  • Probleemoplossende gesprekstechnieken

  • Systeemtherapie

  • Cognitieve gedragstherapie

  • Psycho educatie

  • Voeding

  • Leefstijl

  • Nazorg traject

 

BIG registratienummer: 29916081330

Dr. Peter Aelbrecht

Als jonge enthousiaste en gedreven arts kende ik mijn eigen grenzen niet en werd na 10 jaar hard werken geconfronteerd met een ernstige burn-out. Ik ging op zoek naar hulp en vond er nauwelijks ( dit was in 1999 en het woord burn-out was toen nauwelijks bekend). Ik besloot toen zelf om bijscholingen te volgen om eerst mijzelf te helpen en nadien anderen die met dezelfde problematiek werden geconfronteerd.

Ik ontwikkelde zo mijn eigen multidisciplinair model dat vanuit de holistische visie vertrekt dat lichaam, geest, persoonlijke geschiedenis en sociale omgeving onlosmakelijk met mekaar zijn verbonden.

Sinds 2004 startte ik eigen klinieken voor de behandeling van burn-out en schreef ik ook de homo energeticus hulpboeken reeks.

Wat kan je verwachten van Peter tijdens de 10 dagen in Spanje

Via lezingen leg ik jullie uit hoe toxisch chronische stress voor lichaam en geest is, hoe een burn-out ontstaat en wat je zelf kan ondernemen bij chronische stress en/of burn-out.

BIG registratienummer: 69048685801

 

Debby Rymen

Ik ben Debby Rymen en in 1995 afgestudeerd als fysiotherapeute/ kinesitherapeute. Al snel merkte ik dat mijn hart uitging naar en mijn kracht lag in het behandelen van mensen met psychosomatische klachten. Lichaam en geest waren voor mij vanzelfsprekend onafscheidelijk.

Het verhaal achter de mensen en de invloed van emoties spraken me zeer aan. Zo ontwikkelde ik mijn eigen manier van “fysiotherapeutisch werken” die al snel de “Debby-therapie” genoemd werd.

Mijn werkterrein is mensen behandelen met chronische pijn, SOLK (Somatische Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten ), CVS (chronische vermoeidheid syndroom), FM (fibromyalgie), burn-out, depressie.

Vele jaren later kreeg ik hartproblemen en nadien zelf een burnout. Mijn lichaam zei stop en ik moest me overgeven … “practice what you preach”! Een zeer leerzame periode die van mij een ander mens maakte; ik kwam meer in evenwicht en balans.

Tijdens mijn reis door Europa, maakte een stop in Spanje en kwam daar terecht op Marnes: een heel bijzondere plek op een berg. Ik werkte 4 jaar in Marnes Health Clinic en werk ik nu als zelfstandige en behandel ik mensen holistisch in een prachtige natuur en rustige omgeving.

Ik leer nog steeds veel over mezelf en kan me zo dus ook verder ontwikkelen als fysiotherapeute. De energie van de plaats maakt iets in me los; ik leer meer en meer voelen met mijn handen en mijn hart en kan mijn hoofd steeds meer vrijaf geven.

Het is een bijzondere en mooie reis en (soms ook) een spannend avontuur … een weg met obstakels maar ook met veel glinsteringen en unieke ervaringen.

Wat kan je verwachten van Debby tijdens de 10 dagen in Spanje

Ondertussen ben ik gespecialiseerd in ademhaling, ontspanning, mindfulness, lichaamswerk, behandelen nervus vagus en reiki en in de polyvagaal theorie vind ik mijn basis om mensen inzichten te geven, hun lichaam te leren voelen en hen terug gezonder en energieker te maken, maar vooral in contact met zichzelf te brengen.

Met mijn opleiding als kinesitherapeute/fysiotherapeute als basis, ga ik graag met jou op zoek naar wat er leeft in je lichaam. Welke emoties je lichaam verstarren, pijn doen, moe maken … via o.a. lichaamswerk, ademhaling en ontspanningsoefeningen gaan we samen op zoek naar een manier om je terug beter/fitter te voelen.

 

BIG registratie nummer: 79928499104

 

Montse Parades

Hallo, ik ben Montse en ik nodig je uit om deel te nemen aan een bijzondere retraite waar je de ruimte en ondersteuning vindt om diepgaand te helen en transformeren. Met jarenlange ervaring in energetische therapie, traumabehandeling en familieopstellingen, bied ik een veilige en helende omgeving waar je kunt herontdekken wat je werkelijk nodig hebt.

Wat kan je verwachten van Montse tijdens de 10 dagen in Spanje

Persoonlijke Aandacht en Inzichten Als energetisch therapeute voel ik intuïtief aan wat je als individu nodig hebt. Mijn benadering is diepgaand en persoonlijk, afgestemd op jouw specifieke energetische en emotionele behoeften.

Zoals bijvoorbeeld:

Traumabehandeling Ontdek en verwerk diepgewortelde trauma’s in een veilige en ondersteunende omgeving. Mijn methoden zijn ontworpen om je te helpen oude wonden te helen en innerlijke rust te vinden.

Familieopstellingen Leer de dynamieken binnen je familie en relaties te begrijpen en te transformeren. Door inzicht te krijgen in verborgen patronen en systemische verstrikkingen, kun je bevrijding en harmonie vinden.

 

 

Denise Schmit

¡Hola!, mijn naam is Denise.

Ik geef met passie klankreizen en klankschaal massages, dit doe ik 4 jaar met liefde en plezier.


De instrumenten die gespeeld worden tijdens een klankreis hebben vele positieve voordelen. De klanken werken op je lichaam, geest en mind.

Wat kan je verwachten van Denisetijdens de 10 dagen in Spanje
Wat de meeste deelnemers ervaren is:

* Diepere ontspanning
* Stress verlangend
* Beter slapen
* Verbetering in stemming
* Meer afgestemd zijn op je lichaam

Dit zijn een paar voorbeelden, voor ieder individu zal de ervaring verschillende werking hebben per sessie.

Tijdens een sessie hoef je enkel aanwezig te zijn, zie het als een lig concert met diepgang.
Dompel jezelf onder in de reis der klanken waaronder Tibetaanse klankschalen, windgongen, natuur geluiden, kristallen klankschalen en meer worden afgespeeld.

Ik hoop je te ontmoeten.

Muzikale groet, Denise

 

 

Monica Pena Fernandez

Mijn naam is  Monica, en ik ben een getalenteerde en ervaren masseuse en ik zal het team zal versterken tijdens de retraite. Ik doe de massages zijn die gericht op het bevorderen van ontspanning, het verlichten van spanning en het ondersteunen van je helingsproces. Mijn zorgzame aanraking helpt je lichaam en geest in balans te brengen, wat een perfecte aanvulling is op de andere therapeutische sessies.

 

 

 

 

 

 

 

Lars Musk, oprichter van Faunus Nutrition

Mijn naam is Lars Musk en ik ben 27 jaar oud. Met ruim 10 jaar ervaring in gezondheidsoptimalisatie, zowel op mentaal als fysiek vlak, ben ik gepassioneerd over voeding en beweging. Mijn reis begon met een diepe interesse in de relatie tussen reguliere voeding en hedendaagse ziektes, inclusief burn-outs. Deze interesse leidde tot de oprichting van Faunus Nutrition, een bedrijf dat zich richt op de cruciale rol van voedingsstoffen en onbewerkt voedsel in onze gezondheid.

Wat ik vaak zie, is dat mensen met een burn-out een slecht eetpatroon hebben en weinig tot geen zin hebben om te koken. Juist goede voeding bepaalt voor een groot deel hoe wij ons voelen. Goede voeding is niet alleen essentieel voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn.

Wat kan je van Lars verwachten tijdens de 10 dagen in Spanje

Tijdens onze 10-daagse retraite in Spanje zorg ik persoonlijk voor de transfers van en naar de luchthaven. Dagelijks begeleid ik stiltewandelingen met mindfulness-opdrachten, die je helpen om volledig tot rust te komen. Mijn unieke combinatie van fysieke en mentale training biedt een holistische ervaring die zowel je lichaam als geest ten goede komt.