Vergoeding via werkgever

 

Vergoeding via je werkgever

Heb je last van mentale klachten en heb je nu hulp nodig maar ondervind je last van de lange wachtlijsten in de GGZ? Misschien kun je uitzoeken of de zorgverzekering het vergoedt. Helaas is dit niet altijd het geval. Overweeg om bij je werkgever te vragen of zij een deel willen vergoeden. Steeds vaker investeren werkgevers in de mentale gezondheid van hun medewerkers. Vaak is hier zelfs al geld voor opzijgezet, denk aan een ontwikkelingsbudget of individueel keuzebudget. Zo kun jij je psychologische hulp toch vergoed krijgen.

Waarom via je werkgever?

Werkgevers willen het beste voor hun personeel en willen, net als jij, dat je je snel weer beter voelt. Ze vinden het belangrijk dat je snel de juiste hulp krijgt en dat je niet een jaar op een wachtlijst moet staan voor je passende hulp krijgt. Als je snel hulp krijgt, wordt de kans op langdurige uitval verkleind. Als jij je mentaal weer fit voelt en je weer de alledaagse dingen kan doen, is dat niet alleen fijn voor jou maar ook voor je werkgever.

Hoe werkt het?

Werkgevers vinden het fijn als een medewerker zelf het gesprek aangaat over hun mentale gezondheid en willen hierin graag ondersteunen. Wil je het gesprek voeren met een HR-manager, leidinggevende of een andere manager? Plan een afspraak in en geef de urgentie van jouw probleem aan. Het is belangrijk voor jou en je werkgever om te uiten waar je tegenaan loopt. Zo blijf je er niet langer mee rondlopen en kan er actie ondernomen worden. Wanneer jouw werkgever het traject wil vergoeden, kan hij contact met ons opnemen.

Eventuele toevoegingen:

  1. Voorbereiding op het gesprek: Bereid je goed voor op het gesprek met je werkgever. Maak een lijst van je klachten, mogelijke oplossingen en hoe de vergoede hulp jou zou kunnen helpen om weer optimaal te functioneren op je werk.

  2. Privacy: Weet dat gesprekken over je mentale gezondheid vertrouwelijk zijn. Werkgevers en HR-managers zijn verplicht om vertrouwelijk met deze informatie om te gaan.

  3. Mogelijke vergoedingen: Naast directe hulp kan het ook lonen om te informeren naar vergoedingen voor preventieve maatregelen zoals trainingen, workshops of coaching sessies die je mentale welzijn kunnen verbeteren.

  4. Ondersteuning bij aanvraag: Als je hulp nodig hebt bij het formuleren van je verzoek, bieden we ondersteuning aan. Neem contact met ons op voor advies en begeleiding in dit proces.

 

BIG-registratienummer:

Voor extra zekerheid en transparantie kunt u hier ons BIG-registratienummer vinden:

Hannie Musk:

BIG registratienummer: 29916081330

Peter Aelbrecht:

BIG registratienummer: 69048685801

Debby Rymen:

BIG registratie nummer: 79928499104